Recept met Bake tree

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Recept: Bake tree in html Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 20 minuten Temperatuur: 180 graden Celsius Voedingswaarde per persoon: 350 calorieën Ingrediënten: - 250 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 100 gram suiker - 125 gram boter, op kamertemperatuur - 1 ei - 1 theelepel vanille-extract - 100 gram pure chocolade, in stukjes - 100 gram witte chocolade, in stukjes - 100 gram melkchocolade, in stukjes - 50 gram gemengde noten, grof gehakt - 50 gram gedroogd fruit, zoals rozijnen, cranberries of abrikozen Benodigdheden: - Bakplaat bekleed met bakpapier - Deegroller - Uitsteekvormpjes in de vorm van een kerstboom (of andere vorm naar keuze) Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en suiker. Voeg de boter, ei en vanille-extract toe en kneed tot een samenhangend deeg. 3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. 4. Steek met de uitsteekvormpjes zoveel mogelijk kerstbomen uit het deeg en leg deze op de bakplaat. 5. Smelt de pure, witte en melkchocolade au bain-marie of in de magnetron. 6. Verdeel de stukjes chocolade, noten en gedroogd fruit over de kerstbomen. 7. Bak de bake trees in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. 8. Laat de bake trees afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Voedingswaarde per persoon: - Energie: 350 calorieën - Vet: 20 gram - Verzadigd vet: 10 gram - Koolhydraten: 40 gram - Suikers: 25 gram - Vezels: 2 gram - Eiwitten: 5 gram - Zout: 0,1 gram Tip: Je kunt de bake trees nog feestelijker maken door ze na het bakken te versieren met glazuur en kerstdecoratie, zoals sprinkles of gesuikerde hartjes. Eet smakelijk!