Recept: Kip kerrie bladerdeeghapjes

Gepubliceerd op: 15 april 2024

Ingrediënten (voor 12 hapjes):

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml kippenbouillon
  • 50 ml slagroom
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • Olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en snipper de ui en knoflook.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de kipfilet, ui en knoflook op middelhoog vuur tot de kip gaar is en de ui glazig.
  3. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit 1 minuut mee.
  4. Strooi de bloem over het kipmengsel en roer goed door.
  5. Giet vervolgens de kippenbouillon erbij en roer tot er een dikke saus ontstaat.
  6. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen en voeg dan de slagroom toe. Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  9. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  10. Verdeel het kipmengsel over de plakjes bladerdeeg, laat hierbij de randen vrij.
  11. Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg hiermee.
  12. Vouw de plakjes bladerdeeg dubbel en druk de randen goed dicht met een vork.
  13. Bestrijk de bovenkant van de bladerdeeghapjes met het overgebleven ei.
  14. Bak de hapjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  15. Serveer de kip kerrie bladerdeeghapjes warm.

Serveertemperatuur:

De kip kerrie bladerdeeghapjes kunnen warm geserveerd worden.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen als bijgerecht of 2 personen als hoofdgerecht.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd van dit recept bedraagt ongeveer 40 minuten.

Voedingswaarde (per hapje):

  • Calorieën: 170 kcal
  • Koolhydraten: 9,5 gram
  • Eiwitten: 7,5 gram
  • Vetten: 11,5 gram
  • Vezels: 0,5 gram
  • Natrium: 150 mg