Recept: Kip kerrie bladerdeeghapjes
Ingrediënten (voor 12 hapjes):
- 6 plakjes bladerdeeg
- 200 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel bloem
- 150 ml kippenbouillon
- 50 ml slagroom
- 1 ei
- Peper en zout
- Olie om in te bakken
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en snipper de ui en knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de kipfilet, ui en knoflook op middelhoog vuur tot de kip gaar is en de ui glazig.
- Voeg de kerriepoeder toe en bak dit 1 minuut mee.
- Strooi de bloem over het kipmengsel en roer goed door.
- Giet vervolgens de kippenbouillon erbij en roer tot er een dikke saus ontstaat.
- Laat de saus nog 5 minuten pruttelen en voeg dan de slagroom toe. Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel het kipmengsel over de plakjes bladerdeeg, laat hierbij de randen vrij.
- Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg hiermee.
- Vouw de plakjes bladerdeeg dubbel en druk de randen goed dicht met een vork.
- Bestrijk de bovenkant van de bladerdeeghapjes met het overgebleven ei.
- Bak de hapjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
- Serveer de kip kerrie bladerdeeghapjes warm.
Serveertemperatuur:
De kip kerrie bladerdeeghapjes kunnen warm geserveerd worden.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 4 personen als bijgerecht of 2 personen als hoofdgerecht.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd van dit recept bedraagt ongeveer 40 minuten.
Voedingswaarde (per hapje):
- Calorieën: 170 kcal
- Koolhydraten: 9,5 gram
- Eiwitten: 7,5 gram
- Vetten: 11,5 gram
- Vezels: 0,5 gram
- Natrium: 150 mg