Recept: Hamrolletjes met roomkaas

Gepubliceerd op: 20 maart 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 plakjes ham (bij voorkeur achterham)
  • 150 gram roomkaas
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Peper en zout naar smaak
  • 8 kleine augurken

Bereiding:

  1. Meng in een kom de roomkaas, bieslook, mosterd, honing en peper en zout naar smaak.
  2. Verdeel het roomkaasmengsel over de plakjes ham en smeer het uit.
  3. Leg op elk plakje ham een augurk en rol de ham strak op.
  4. Snijd de rolletjes in stukjes van ongeveer 2 cm breed.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg de hamrolletjes met de naad naar beneden in de pan.
  6. Bak de hamrolletjes aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant.
  7. Haal de hamrolletjes uit de pan en laat ze even afkoelen.
  8. Steek eventueel een prikker door de hamrolletjes om ze bij elkaar te houden.
  9. Serveer de hamrolletjes op een schaal en garneer eventueel met extra bieslook.

Serveertemperatuur:

Serveer de hamrolletjes op kamertemperatuur.

Totale tijd:

20 minuten (bereidingstijd: 10 minuten, rusttijd: 10 minuten)

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 215 kcal
  • Eiwitten: 13 gram
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Vet: 16 gram
  • Vezels: 0,5 gram