Ingrediënten (voor 4 personen):
- 8 plakjes ham (bij voorkeur achterham)
- 150 gram roomkaas
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- Peper en zout naar smaak
- 8 kleine augurken
Bereiding:
- Meng in een kom de roomkaas, bieslook, mosterd, honing en peper en zout naar smaak.
- Verdeel het roomkaasmengsel over de plakjes ham en smeer het uit.
- Leg op elk plakje ham een augurk en rol de ham strak op.
- Snijd de rolletjes in stukjes van ongeveer 2 cm breed.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg de hamrolletjes met de naad naar beneden in de pan.
- Bak de hamrolletjes aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant.
- Haal de hamrolletjes uit de pan en laat ze even afkoelen.
- Steek eventueel een prikker door de hamrolletjes om ze bij elkaar te houden.
- Serveer de hamrolletjes op een schaal en garneer eventueel met extra bieslook.
Serveertemperatuur:
Serveer de hamrolletjes op kamertemperatuur.
Totale tijd:
20 minuten (bereidingstijd: 10 minuten, rusttijd: 10 minuten)
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 215 kcal
- Eiwitten: 13 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- Vet: 16 gram
- Vezels: 0,5 gram