Recept: Gezonde Kip Teriyaki met Groenten

Gepubliceerd op: 28 april 2024

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels teriyaki saus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel maizena
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram zilvervliesrijst

Bereiding:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur.
  4. Bak de kipblokjes in de pan tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de knoflook en ui toe en bak nog 2 minuten mee.
  6. Voeg vervolgens de paprika, courgette en champignons toe en bak nog 5 minuten mee tot de groenten zacht zijn.
  7. Meng in een kom de teriyaki saus, honing en maizena. Voeg dit mengsel toe aan de groenten en kip in de pan.
  8. Roer goed door en laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  9. Serveer de kip teriyaki met de gekookte zilvervliesrijst.

Serveertemperatuur:

Serveer de kip teriyaki met groenten en zilvervliesrijst warm.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 2 personen.

Totale tijd:

De totale tijd voor dit recept is ongeveer 25 minuten.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 450 kcal
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwitten: 30 gram
  • Vetten: 15 gram
  • Vezels: 8 gram