Recept: Gegrilde zalm met knoflook-honing glazuur, wortel-spinaziesalade en avocado

Gepubliceerd op: 1 maart 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels honing
  • 4 wortels, in dunne plakjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 avocado's, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de grillpan op middelhoog vuur.
  2. Meng in een kleine kom de fijngehakte knoflook en honing.
  3. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met het knoflook-honing mengsel.
  4. Leg de zalmfilets in de grillpan en grill ze ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn.
  5. Terwijl de zalm grilt, bereid je de salade. Meng in een grote kom de plakjes wortel, spinazie en blokjes avocado.
  6. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  7. Haal de zalm van de grillpan en laat het even rusten.
  8. Verdeel de salade over 4 borden.
  9. Leg op elk bord een gegrilde zalmfilet.
  10. Serveer direct en geniet van deze heerlijke en gezonde maaltijd!

Serveertemperatuur:

Serveer de gegrilde zalm op kamertemperatuur, samen met de frisse salade.

Totale tijd:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totaal: 20 minuten

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 440 kcal
  • Vet: 25,5 gram
  • Koolhydraten: 22,5 gram
  • Eiwitten: 31,5 gram
  • Vezels: 8,5 gram