Recept: Gegrilde zalm met knoflook-honing glazuur, wortel-spinaziesalade en avocado

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels honing
- 4 wortels, in dunne plakjes
- 200 gram verse spinazie
- 2 avocado's, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de grillpan op middelhoog vuur.
- Meng in een kleine kom de fijngehakte knoflook en honing.
- Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met het knoflook-honing mengsel.
- Leg de zalmfilets in de grillpan en grill ze ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn.
- Terwijl de zalm grilt, bereid je de salade. Meng in een grote kom de plakjes wortel, spinazie en blokjes avocado.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
- Haal de zalm van de grillpan en laat het even rusten.
- Verdeel de salade over 4 borden.
- Leg op elk bord een gegrilde zalmfilet.
- Serveer direct en geniet van deze heerlijke en gezonde maaltijd!
Serveertemperatuur:
Serveer de gegrilde zalm op kamertemperatuur, samen met de frisse salade.Totale tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minutenBereidingstijd: 10 minuten
Totaal: 20 minuten
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 440 kcal
- Vet: 25,5 gram
- Koolhydraten: 22,5 gram
- Eiwitten: 31,5 gram
- Vezels: 8,5 gram