Recept: Bladerdeeg appel rozijnen ei

Gepubliceerd op: 30 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bloem
  • Boter of olie om in te vetten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Doe de appelblokjes in een kom en voeg de rozijnen, suiker en kaneel toe. Meng goed door elkaar.
  4. Bestrooi het aanrecht met bloem en leg hierop de plakjes bladerdeeg. Laat ze ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven bakplaat.
  6. Verdeel het appelrozijnenmengsel over de plakjes bladerdeeg, laat de randen vrij.
  7. Kluts het ei in een kommetje en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeeg.
  8. Leg de overige 4 plakjes bladerdeeg op de vulling en druk de randen goed aan met een vork.
  9. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het overgebleven ei.
  10. Bak de bladerdeeg appel rozijnen ei op 200 graden Celsius in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  11. Haal de bladerdeeg appel rozijnen ei uit de oven en laat even afkoelen.
  12. Serveer de bladerdeeg appel rozijnen ei warm.

Serveertemperatuur:

De bladerdeeg appel rozijnen ei is het lekkerst wanneer het warm wordt geserveerd.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 35 minuten.

Voedingswaarde (per persoon):

  • Energie: 295 kcal
  • Vet: 12,4 gram
  • Verzadigd vet: 6,8 gram
  • Koolhydraten: 40,3 gram
  • Waarvan suikers: 20,4 gram
  • Eiwitten: 5,6 gram
  • Zout: 0,2 gram