Recept: Asperge-aardappelpuree met hamblokjes en ei
Ingrediënten
- 500 gram asperges
- 500 gram aardappelen
- 200 gram hamblokjes
- 4 eieren
- 50 gram boter
- 100 ml melk
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd de asperges vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook de asperges en aardappelen in een pan met ruim water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Kook ondertussen ook de eieren in een aparte pan in ongeveer 8 minuten hard.
- Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes goudbruin en knapperig.
- Giet de asperges en aardappelen af en laat even uitstomen.
- Doe de asperges en aardappelen in een grote kom en voeg de melk en resterende boter toe.
- Stamp het geheel tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper.
- Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Serveren
Schep de asperge-aardappelpuree op borden en verdeel hier de gebakken hamblokjes en plakjes ei over. Serveer direct.
Serveertemperatuur
De asperge-aardappelpuree met hamblokjes en ei kan warm geserveerd worden.
Aantal personen
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd
De totale bereidingstijd voor dit gerecht bedraagt ongeveer 30 minuten.
Voedingswaarde
Per portie van dit gerecht krijg je ongeveer de volgende voedingswaarden binnen:
- Energie: 450 kcal
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwitten: 20 gram
- Vetten: 25 gram
- Vezels: 6 gram