Recept: Asperge-aardappelpuree met hamblokjes en ei

Gepubliceerd op: 10 juni 2024

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • 50 gram boter
  • 100 ml melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd de asperges vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  3. Kook de asperges en aardappelen in een pan met ruim water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Kook ondertussen ook de eieren in een aparte pan in ongeveer 8 minuten hard.
  5. Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes goudbruin en knapperig.
  6. Giet de asperges en aardappelen af en laat even uitstomen.
  7. Doe de asperges en aardappelen in een grote kom en voeg de melk en resterende boter toe.
  8. Stamp het geheel tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper.
  9. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

Serveren

Schep de asperge-aardappelpuree op borden en verdeel hier de gebakken hamblokjes en plakjes ei over. Serveer direct.

Serveertemperatuur

De asperge-aardappelpuree met hamblokjes en ei kan warm geserveerd worden.

Aantal personen

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd

De totale bereidingstijd voor dit gerecht bedraagt ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde

Per portie van dit gerecht krijg je ongeveer de volgende voedingswaarden binnen:

  • Energie: 450 kcal
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 20 gram
  • Vetten: 25 gram
  • Vezels: 6 gram