Ramen recept

Gepubliceerd op: 23 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram ramen noedels
  • 500 gram varkensvlees, in dunne plakjes
  • 4 eieren
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1 paksoi, in dunne repen
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 4 nori vellen, in reepjes
  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Kook de ramen noedels volgens de instructies op de verpakking en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken en zet opzij.
  2. Kook de eieren in 8 minuten hardgekookt. Spoel ze af met koud water en pel ze. Snijd ze doormidden en zet opzij.
  3. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak het varkensvlees aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  4. Voeg de knoflook en gember toe aan de pan en bak tot ze geurig zijn. Voeg vervolgens de kippenbouillon, sojasaus, mirin en sesamolie toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de paksoi en lente-uitjes toe en laat 2 minuten sudderen.
  6. Pak 4 grote kommen en verdeel de ramen noedels over de kommen. Schep de bouillon en groenten over de noedels en leg het varkensvlees er bovenop.
  7. Garneer met de gehalveerde eieren, rode peper, nori vellen en sesamzaadjes.

Serveren

Serveer de ramen direct, zodat de noedels nog warm zijn. Je kunt eventueel extra sojasaus en chilisaus op tafel zetten voor extra smaak.

Voedingswaarde

  • Calorieën: 605 kcal
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Eiwitten: 45 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Vezels: 5 gram

Totale tijd

30 minuten