Quiche Lorraine

Gepubliceerd op: 3 februari 2024

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koud water
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, boter, ei en koud water in een kom en kneed tot een stevig deeg.
  3. Verpak het deeg in plastic folie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
  5. Snipper de ui en bak deze samen met de spekblokjes nog even mee tot de ui glazig is.
  6. Klop in een aparte kom de eieren los en voeg de slagroom toe. Meng goed door elkaar.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.
  8. Bekleed een quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  9. Verdeel het spek-ui mengsel over de bodem van de quichevorm.
  10. Schenk het eimengsel over het spek-ui mengsel.
  11. Strooi als laatste de geraspte kaas over de quiche.
  12. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  13. Laat de quiche 5 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  14. Snijd de quiche in punten en serveer warm.

Serveertemperatuur:

Serveer de quiche lorraine warm, bij voorkeur direct uit de oven.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 60 minuten, inclusief 30 minuten rusttijd voor het deeg.

Voedingswaarde:

  • Energie: 540 kcal
  • Eiwitten: 18 gram
  • Koolhydraten: 27 gram
  • Vetten: 40 gram
  • Vezels: 2 gram