Prei-ui salade met ham, mayonaise en ei
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram prei
- 1 grote ui
- 150 gram gekookte ham
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eieren
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de prei in dunne ringen en was deze goed.
- Snijd de ui in kleine stukjes.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is.
- Voeg de prei toe en bak deze mee tot deze zacht is, maar nog wel een bite heeft.
- Snijd de gekookte ham in kleine blokjes en voeg deze toe aan de prei en ui. Bak nog even mee tot de ham warm is.
- Klop ondertussen de eieren los in een kom en voeg hier peper en zout naar smaak aan toe.
- Voeg het eimengsel toe aan de pan met prei, ui en ham. Roer goed door en bak tot het ei gestold is.
- Haal de pan van het vuur en laat de prei-ui salade afkoelen.
- Als de salade is afgekoeld, voeg dan de mayonaise toe en roer goed door.
- Proef de salade en voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.
Serveren:
De prei-ui salade met ham, mayonaise en ei kan zowel warm als koud geserveerd worden. Serveer de salade als bijgerecht bij een hoofdgerecht, of als lunch met wat brood erbij.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 290 kcal
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 11 gram
- Eiwitten: 15 gram
- Vezels: 2 gram
Totale bereidingstijd:
20 minuten
Serveertemperatuur:
Warm of koud, naar eigen voorkeur.