Pasta Stroganoff (voor 4 personen)

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingrediënten:

  • 400 gram pasta
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olie
  • 1 bouillonblokje
  • 300 ml kookroom
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt samen met de ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg het bouillonblokje toe en roer goed. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Laat nog 10 minuten koken en voeg de oregano toe.
  4. Roer de geraspte kaas en gekookte pasta door de stroganoff en verwarm nog 5 minuten.
  5. Garneer met de fijngehakte peterselie en serveer.

Kooktijd:

30 minuten

Voedingswaarde per portie:

Calorieën: 518 kcal Koolhydraten: 58 g Vetten: 19 g Eiwitten: 28 g