Ingrediënten:
- 400 gram pasta
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olie
- 1 bouillonblokje
- 300 ml kookroom
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 50 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt samen met de ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg het bouillonblokje toe en roer goed. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Laat nog 10 minuten koken en voeg de oregano toe.
- Roer de geraspte kaas en gekookte pasta door de stroganoff en verwarm nog 5 minuten.
- Garneer met de fijngehakte peterselie en serveer.
Kooktijd:
30 minuten
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 518 kcal
Koolhydraten: 58 g
Vetten: 19 g
Eiwitten: 28 g