Pasta met zalm, spinazie en tomaat

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 400 gram volkoren pasta
  • 400 gram zalmfilet
  • 350 gram verse spinazie
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Verse peterselie voor garnering

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim kokend water en een snufje zout. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmblokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  4. Snijd de tomaten in blokjes en pers de teentjes knoflook uit. Voeg deze samen met de spinazie toe aan dezelfde pan waarin de zalm gebakken is. Bak tot de spinazie is geslonken en de tomaten zacht zijn geworden.
  5. Voeg de gekookte pasta en zalmblokjes toe aan de pan met spinazie en tomaat. Roer alles goed door elkaar en laat nog even doorwarmen.
  6. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met wat verse peterselie.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 638 kcal
  • Vetten: 21,4 gram
  • Waarvan verzadigd: 3,8 gram
  • Koolhydraten: 69,2 gram
  • Waarvan suikers: 5,2 gram
  • Eiwitten: 41,6 gram
  • Vezels: 10,5 gram
  • Zout: 1,6 gram

Eet smakelijk!