Pasta met spinazie, wortel en ham

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Pasta met spinazie, wortel en ham

Aantal personen: 4

Kooktijd: 20 minuten

Voedingswaarde per portie:

Voedingsstof Hoeveelheid
Energie 500 kcal
Vet 10 gram
Koolhydraten 70 gram
Eiwitten 25 gram
Vezels 8 gram

Benodigdheden

  • 400 gram pasta
  • 300 gram spinazie
  • 2 wortels
  • 200 gram ham
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Geraspte kaas

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim kokend water en een snufje zout. Giet de pasta af en spoel af met koud water.
  2. Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de wortelplakjes op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd ondertussen de ham in blokjes.
  5. Doe de gekookte pasta bij de spinazie en wortel in de pan en meng goed door elkaar.
  6. Voeg als laatste de blokjes ham toe en warm het geheel nog even door.
  7. Serveer de pasta met geraspte kaas naar smaak.