Pasta met spinazie, wortel en ham
Aantal personen: 4
Kooktijd: 20 minuten
Voedingswaarde per portie:
Voedingsstof | Hoeveelheid |
---|---|
Energie | 500 kcal |
Vet | 10 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
Eiwitten | 25 gram |
Vezels | 8 gram |
Benodigdheden
- 400 gram pasta
- 300 gram spinazie
- 2 wortels
- 200 gram ham
- Olijfolie
- Zout en peper
- Geraspte kaas
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim kokend water en een snufje zout. Giet de pasta af en spoel af met koud water.
- Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de wortelplakjes op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd ondertussen de ham in blokjes.
- Doe de gekookte pasta bij de spinazie en wortel in de pan en meng goed door elkaar.
- Voeg als laatste de blokjes ham toe en warm het geheel nog even door.
- Serveer de pasta met geraspte kaas naar smaak.