Pasta met ei, snoeptomaatjes, geraspte kaas, ham en aardappel

Gepubliceerd op: 6 februari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram pasta naar keuze
  • 4 eieren
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 gram ham, in blokjes gesneden
  • 2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes gesneden

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pan met ruim kokend water en een snufje zout. Giet de pasta af en laat het uitlekken in een vergiet.
  2. Kook ondertussen de eieren in een aparte pan in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg vervolgens de snoeptomaatjes toe en bak deze kort mee tot ze iets zachter zijn geworden.
  5. Voeg de ham toe en bak deze nog even mee tot de ham warm is.
  6. Voeg tot slot de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  7. Bestrooi de pasta met de geraspte kaas en laat deze even smelten over de warme pasta.
  8. Verdeel de pasta over de borden en leg hierop de plakjes ei.
  9. Serveer de pasta direct en geniet ervan!

Serveertemperatuur:

Deze pasta is het lekkerst als het warm geserveerd wordt.

Totale tijd:

30 minuten

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 600 kcal
  • Vet: 25 gram
  • Verzadigd vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 65 gram
  • Suikers: 5 gram
  • Eiwitten: 25 gram
  • Zout: 2 gram