Pasta met aardappel, broccoli en kaas

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram mager rundergehakt
  • 400 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 300 gram broccoli, in roosjes gesneden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gram volkoren pasta

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  4. Voeg de kippenbouillon, oregano, basilicum en tomatenpuree toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Voeg de broccoli toe aan het gehaktmengsel en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  7. Giet de pasta af en voeg toe aan het gehaktmengsel. Roer alles goed door elkaar.
  8. Verdeel de pasta over 4 ovenvaste bakjes en bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.
  9. Plaats de bakjes in de oven en bak gedurende 20 minuten.
  10. Serveer direct.

Voedingswaarde

Per portie (4 personen):

  • Calorieën: 522 kcal
  • Vetten: 11,9 g
  • Koolhydraten: 73,2 g
  • Eiwitten: 28,8 g