Pasta met aardappel, broccoli en kaas
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram mager rundergehakt
- 400 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 300 gram broccoli, in roosjes gesneden
- 100 gram geraspte kaas
- 2 uien, gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels oregano
- 1 eetlepel basilicum
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 250 gram volkoren pasta
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de kippenbouillon, oregano, basilicum en tomatenpuree toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de broccoli toe aan het gehaktmengsel en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
- Giet de pasta af en voeg toe aan het gehaktmengsel. Roer alles goed door elkaar.
- Verdeel de pasta over 4 ovenvaste bakjes en bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.
- Plaats de bakjes in de oven en bak gedurende 20 minuten.
- Serveer direct.
Voedingswaarde
Per portie (4 personen):
- Calorieën: 522 kcal
- Vetten: 11,9 g
- Koolhydraten: 73,2 g
- Eiwitten: 28,8 g