Pasta Carbonara Traditioneel

Gepubliceerd op: 8 januari 2024

Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten/Benodigdheden:

  • 400 gram spaghetti
  • 150 gram spekblokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de spekblokjes hierin aan.
  2. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.
  3. Voeg de roomboter toe en laat deze smelten.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas en de peterselie toe en roer goed door.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Kook de spaghetti in ongeveer 8 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
  7. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus.
  8. Roer de saus goed door de spaghetti en serveer direct.

Voedingswaarde per portie (voor 4 personen):

  • Calorieën: 590 kcal
  • Vetten: 27,1 g
  • Koolhydraten: 64,5 g
  • Eiwitten: 20,3 g