Ingrediënten (voor 2 personen)
- 4 eieren
- 100 gram champignons
- 1 kleine ui
- 1 paprika
- 50 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de champignons, ui en paprika in kleine stukjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de champignons, ui en paprika in de pan tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Breek ondertussen de eieren in een kom en klop ze los met een vork.
- Voeg de gebakken groenten toe aan de kom met de eieren en meng goed.
- Verhit de resterende olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet het eimengsel in de pan en verdeel het gelijkmatig.
- Laat de omelet ongeveer 5 minuten bakken, tot de bovenkant bijna helemaal gestold is.
- Strooi de geraspte kaas over de omelet en breng op smaak met peper en zout.
- Gebruik een spatel om de omelet voorzichtig dubbel te vouwen.
- Laat de omelet nog 2-3 minuten bakken tot de kaas gesmolten is en de onderkant goudbruin is.
- Haal de omelet uit de pan en snijd in punten.
Serveertemperatuur
Serveer de omelet warm.
Voedingswaarde
- Calorieën: 350 kcal
- Koolhydraten: 7 gram
- Vetten: 26 gram
- Eiwitten: 20 gram
- Vezels: 3 gram
Tijd
Totale bereidingstijd: 20 minuten.