Omelet met Groenten

Gepubliceerd op: 24 juni 2024

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 eieren
  • 100 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 paprika
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de champignons, ui en paprika in kleine stukjes.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de champignons, ui en paprika in de pan tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  4. Breek ondertussen de eieren in een kom en klop ze los met een vork.
  5. Voeg de gebakken groenten toe aan de kom met de eieren en meng goed.
  6. Verhit de resterende olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  7. Giet het eimengsel in de pan en verdeel het gelijkmatig.
  8. Laat de omelet ongeveer 5 minuten bakken, tot de bovenkant bijna helemaal gestold is.
  9. Strooi de geraspte kaas over de omelet en breng op smaak met peper en zout.
  10. Gebruik een spatel om de omelet voorzichtig dubbel te vouwen.
  11. Laat de omelet nog 2-3 minuten bakken tot de kaas gesmolten is en de onderkant goudbruin is.
  12. Haal de omelet uit de pan en snijd in punten.

Serveertemperatuur

Serveer de omelet warm.

Voedingswaarde

  • Calorieën: 350 kcal
  • Koolhydraten: 7 gram
  • Vetten: 26 gram
  • Eiwitten: 20 gram
  • Vezels: 3 gram

Tijd

Totale bereidingstijd: 20 minuten.