Omelet met Champignons, Kaas en Verse Kruiden

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 eieren
  • 150 gr champignons, in plakjes gesneden
  • 50 gr Geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel basilicum, gehakt
  • 1 eetlepel oregano, gehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de champignons toe. Roerbak de champignons op matig vuur tot ze zacht zijn.
  3. Klop in een kom de eieren los met wat zout en peper.
  4. Voeg de basilicum, oregano, knoflookpoeder en geraspte kaas toe aan de eieren.
  5. Voeg de champignons toe aan de eieren en meng goed.
  6. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en schenk de eiermengsel in de pan. Bak de omelet op matig vuur totdat de bodem stevig is. Schuif de omelet dan in de oven en bak nog 5-8 minuten.
  7. Serveer de omelet met verse kruiden en wat extra geraspte kaas.

Kooktijd: 15 minuten

Calorieën en Voedingswaarde (per persoon):

  • Calorieën: 350 kcal
  • Vetten: 23 g
  • Koolhydraten: 7 g
  • Eiwitten: 21 g
  • Vezels: 2 g