Nederlands recept: Aardappelschotel met gehakt en spinazie

Gepubliceerd op: 20 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 800 gram aardappels
  • 400 gram gehakt
  • 400 gram spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt rul.
  5. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  7. Vet een ovenschaal in met de overgebleven olijfolie.
  8. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal.
  9. Verdeel het gehakt-spinaziemengsel over de aardappelschijfjes.
  10. Leg hier bovenop weer een laagje aardappelschijfjes.
  11. Strooi de geraspte kaas over de aardappelschijfjes.
  12. Bak de aardappelschotel in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  13. Haal de schotel uit de oven en laat deze 5 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Serveertemperatuur:

Serveer de aardappelschotel met gehakt en spinazie warm.

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie: 525 kcal
  • Vet: 27,5 gram
  • Verzadigd vet: 10,5 gram
  • Koolhydraten: 37,5 gram
  • Suikers: 5,5 gram
  • Vezels: 7,5 gram
  • Eiwitten: 30,5 gram
  • Zout: 1,5 gram

Totale tijd:

45 minuten (inclusief 30 minuten oventijd)