Nasi Goreng recept
Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 500 kcal
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 60 gram
- Eiwitten: 15 gram
Benodigdheden
- 300 gram rijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 300 gram kipfilet
- 150 gram ham
- 100 gram doperwten
- 2 eieren
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olie om in te bakken
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen.
- Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.
- Snijd de kipfilet en ham in kleine blokjes.
- Verhit wat olie in een wokpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze gaar.
- Voeg daarna de ham en doperwten toe en bak deze nog 2 minuten mee.
- Breek de eieren boven de pan en roer deze door het mengsel.
- Voeg nu de ketjap manis, sambal, trassi, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, gemberpoeder en zout en peper naar smaak toe.
- Voeg als laatste de afgekoelde rijst toe en roerbak deze mee tot de nasi goed warm is.
- Serveer de nasi goreng met bijvoorbeeld kroepoek en gebakken uitjes.
Eet smakelijk!