Nasi Goreng recept

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Aantal personen: 4

Kooktijd: 30 minuten

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 500 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Eiwitten: 15 gram

Benodigdheden

  • 300 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 300 gram kipfilet
  • 150 gram ham
  • 100 gram doperwten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om in te bakken

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.
  3. Snijd de kipfilet en ham in kleine blokjes.
  4. Verhit wat olie in een wokpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper voor ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze gaar.
  6. Voeg daarna de ham en doperwten toe en bak deze nog 2 minuten mee.
  7. Breek de eieren boven de pan en roer deze door het mengsel.
  8. Voeg nu de ketjap manis, sambal, trassi, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, gemberpoeder en zout en peper naar smaak toe.
  9. Voeg als laatste de afgekoelde rijst toe en roerbak deze mee tot de nasi goed warm is.
  10. Serveer de nasi goreng met bijvoorbeeld kroepoek en gebakken uitjes.

Eet smakelijk!