Marokkaanse tahin gerecht met kip

Gepubliceerd op: 23 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel koriander
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels Marokkaanse tahin
  • 100 ml water
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, fijngehakt (optioneel)

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de kipfilet blokjes goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. In dezelfde pan, voeg de ui en knoflook toe. Bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
  3. Voeg vervolgens de komijn, paprikapoeder, kurkuma en koriander toe. Roer goed door en bak dit nog 1 minuut mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 5 minuten sudderen.
  5. Voeg nu de gebakken kipfilet weer toe aan de pan en roer goed door.
  6. Meng in een apart kommetje de Marokkaanse tahin met het water tot een glad mengsel. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door.
  7. Laat het geheel nog 10 minuten sudderen op laag vuur, tot de saus iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer het gerecht in diepe borden en garneer eventueel met verse koriander of peterselie.

Serveertemperatuur:

Serveer dit gerecht warm.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 389 kcal
  • Vet: 21,6 gram
  • Koolhydraten: 9,4 gram
  • Eiwitten: 38,2 gram
  • Vezels: 2,4 gram