Marokkaanse salade (1 persoon)

Gepubliceerd op: 20 september 2023

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ¼ theelepel zout
  • 2 kopjes gemengde sla
  • ½ kopje cherrytomaten, in vieren gesneden
  • ½ kopje komkommer, in stukjes gesneden
  • ¼ kopje rode ui, in halve ringen gesneden
  • ¼ kopje gehakte koriander
  • ¼ kopje gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte amandelen

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een kleine kom. Voeg de citroensap, komijnpoeder, kurkuma, knoflookpoeder, cayennepeper en zout toe. Roer totdat alles goed gemengd is.
  2. Verdeel de sla, tomaten, komkommer, ui, koriander, peterselie en amandelen over een kom.
  3. Giet het olijfoliemengsel over de salade en meng alles goed.
  4. Serveer de salade meteen.

Tijd:

Voorbereiding: 10 minuten

Aantal personen:

1

Calorieën en voedingswaarde:

Calorieën: 253 Vetten: 18,3 g Koolhydraten: 14,2 g Eiwitten: 6,3 g Vezel: 5,2 g Suiker: 3,7 g Natrium: 258 mg