Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel gemalen kurkuma
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ¼ theelepel cayennepeper
- ¼ theelepel zout
- 2 kopjes gemengde sla
- ½ kopje cherrytomaten, in vieren gesneden
- ½ kopje komkommer, in stukjes gesneden
- ¼ kopje rode ui, in halve ringen gesneden
- ¼ kopje gehakte koriander
- ¼ kopje gehakte peterselie
- 2 eetlepels gehakte amandelen
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een kleine kom. Voeg de citroensap, komijnpoeder, kurkuma, knoflookpoeder, cayennepeper en zout toe. Roer totdat alles goed gemengd is.
- Verdeel de sla, tomaten, komkommer, ui, koriander, peterselie en amandelen over een kom.
- Giet het olijfoliemengsel over de salade en meng alles goed.
- Serveer de salade meteen.
Tijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Aantal personen:
1
Calorieën en voedingswaarde:
Calorieën: 253
Vetten: 18,3 g
Koolhydraten: 14,2 g
Eiwitten: 6,3 g
Vezel: 5,2 g
Suiker: 3,7 g
Natrium: 258 mg