Macaronitaart
Ingrediënten
- 1 pak macaroni (250 gram)
- 3 eieren
- 75 gram geraspte kaas
- 200 ml melk
- 50 gram boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 el bloem
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de bloem toe en roer goed.
- Voeg vervolgens de melk toe en blijf goed roeren totdat het een dikke saus wordt.
- Voeg de kaas, kurkuma, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.
- Voeg de gekookte macaroni toe en roer goed.
- Vet een ovenschaal in en doe hierin de macaroni.
- Breek de eieren over de macaroni en roer goed.
- Bak de macaronitaart in de oven gedurende 25 minuten.
Informatie
- Aantal personen: 4
- Kooktijd: 25 minuten
- Calorieën: 370 kcal per persoon
- Voedingswaarde (per persoon): 27 gram koolhydraten, 13 gram vetten, 15 gram eiwitten