Macaronitaart

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingrediënten

  • 1 pak macaroni (250 gram)
  • 3 eieren
  • 75 gram geraspte kaas
  • 200 ml melk
  • 50 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el bloem
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg de bloem toe en roer goed.
  5. Voeg vervolgens de melk toe en blijf goed roeren totdat het een dikke saus wordt.
  6. Voeg de kaas, kurkuma, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.
  7. Voeg de gekookte macaroni toe en roer goed.
  8. Vet een ovenschaal in en doe hierin de macaroni.
  9. Breek de eieren over de macaroni en roer goed.
  10. Bak de macaronitaart in de oven gedurende 25 minuten.

Informatie

  • Aantal personen: 4
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Calorieën: 370 kcal per persoon
  • Voedingswaarde (per persoon): 27 gram koolhydraten, 13 gram vetten, 15 gram eiwitten