Laag in calorieën bananenbrood

Gepubliceerd op: 30 april 2024

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen (ongeveer 300 gram)
  • 100 gram magere yoghurt
  • 2 eieren
  • 50 gram kokosolie
  • 100 gram volkorenmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • Handjevol gehakte walnoten (optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Prak de bananen in een grote kom en voeg hier de yoghurt, eieren, kokosolie en vanille-extract aan toe. Meng dit goed door elkaar.
  3. In een aparte kom meng je het volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder en kaneel.
  4. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en roer goed door tot er een glad beslag ontstaat.
  5. Als je ervoor kiest om walnoten toe te voegen, meng deze dan nu door het beslag.
  6. Vet een cakevorm in met wat kokosolie en giet het beslag hierin.
  7. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar. Je kunt controleren of het brood gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als deze er schoon uitkomt is het brood klaar.
  8. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het even afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
  9. Snijd het bananenbrood in plakken en serveer op kamertemperatuur.

Voedingswaarde:

Per plakje (ongeveer 50 gram) bevat dit bananenbrood:

  • Calorieën: 130
  • Vet: 6,5 gram
  • Koolhydraten: 15,5 gram
  • Eiwitten: 3,5 gram
  • Vezels: 2,5 gram
  • Suikers: 5,5 gram

Serveertemperatuur:

Dit bananenbrood is het lekkerst op kamertemperatuur. Je kunt het ook even kort opwarmen in de oven of magnetron als je het warm wilt serveren.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor ongeveer 8 personen, afhankelijk van de grootte van de plakken.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit bananenbrood is ongeveer 1 uur, inclusief 45 minuten baktijd.