Knoflookrijst met geroosterde groenten en cashewnoten

Gepubliceerd op: 22 april 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 tomaten
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram cashewnoten
  • 50 gram pinda's
  • 1 ui
  • 100 gram risotto
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram feta
  • 100 gram linzen
  • 50 gram kalamata olijven
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram mais
  • 200 gram jackfruit
  • 200 gram chili bonen

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg hierbij 1 teentje fijngehakte knoflook, zout en zwarte peper toe.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en bak deze in een pan met een beetje olijfolie tot ze zacht zijn.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg deze toe aan de tomaten in de pan.
  4. Voeg de honing toe aan de pasta en tomaten en laat het geheel nog even sudderen op laag vuur.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  6. Leg de cashewnoten en pinda's op een bakplaat en rooster ze in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  7. Snipper de ui en bak deze in een pan met een beetje olijfolie tot ze glazig zijn.
  8. Voeg de risotto toe aan de pan met ui en bak deze mee tot de risotto zacht is.
  9. Voeg de ricotta en feta toe aan de pan met risotto en roer goed door.
  10. Voeg de linzen, kalamata olijven, kokosmelk en zongedroogde tomaten toe aan de pan en laat het geheel nog even sudderen op laag vuur.
  11. Snijd de jackfruit in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan met risotto.
  12. Voeg als laatste de chili bonen toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  13. Serveer de knoflookrijst met de geroosterde groenten en cashewnoten en geniet van deze heerlijke en voedzame maaltijd.

Serveertemperatuur:

Serveer de knoflookrijst met geroosterde groenten en cashewnoten warm.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie: 600 kcal
  • Eiwitten: 20 gram
  • Koolhydraten: 70 gram
  • Vetten: 25 gram
  • Vezels: 10 gram