Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 gram rijst
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 2 tomaten
- 200 gram pasta naar keuze
- 2 eetlepels honing
- 100 gram cashewnoten
- 50 gram pinda's
- 1 ui
- 100 gram risotto
- 100 gram ricotta
- 50 gram feta
- 100 gram linzen
- 50 gram kalamata olijven
- 200 ml kokosmelk
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram mais
- 200 gram jackfruit
- 200 gram chili bonen
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg hierbij 1 teentje fijngehakte knoflook, zout en zwarte peper toe.
- Snijd de tomaten in blokjes en bak deze in een pan met een beetje olijfolie tot ze zacht zijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg deze toe aan de tomaten in de pan.
- Voeg de honing toe aan de pasta en tomaten en laat het geheel nog even sudderen op laag vuur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de cashewnoten en pinda's op een bakplaat en rooster ze in de oven voor ongeveer 10 minuten.
- Snipper de ui en bak deze in een pan met een beetje olijfolie tot ze glazig zijn.
- Voeg de risotto toe aan de pan met ui en bak deze mee tot de risotto zacht is.
- Voeg de ricotta en feta toe aan de pan met risotto en roer goed door.
- Voeg de linzen, kalamata olijven, kokosmelk en zongedroogde tomaten toe aan de pan en laat het geheel nog even sudderen op laag vuur.
- Snijd de jackfruit in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan met risotto.
- Voeg als laatste de chili bonen toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
- Serveer de knoflookrijst met de geroosterde groenten en cashewnoten en geniet van deze heerlijke en voedzame maaltijd.
Serveertemperatuur:
Serveer de knoflookrijst met geroosterde groenten en cashewnoten warm.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 600 kcal
- Eiwitten: 20 gram
- Koolhydraten: 70 gram
- Vetten: 25 gram
- Vezels: 10 gram