Knoflook-Kip Rijstschotel
Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 4 teentjes knoflook
- 300 gram rijst
- 400 gram kipfilet
- 4 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen.
- Schil en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak de knoflook voor ongeveer 1 minuut.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar.
- Voeg de afgekoelde rijst toe aan de pan en roer goed door.
- Maak vier kuilen in de rijst en breek in elk kuil een ei.
- Laat de eieren voor ongeveer 5 minuten bakken totdat het eiwit gestold is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de knoflook-kip rijstschotel warm.
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 580
- Koolhydraten: 46 gram
- Vetten: 22 gram
- Eiwitten: 45 gram
- Vezels: 2 gram