Knoflook-Kip Rijstschotel

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Aantal personen: 4

Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gram rijst
  • 400 gram kipfilet
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen.
  2. Schil en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Bak de knoflook voor ongeveer 1 minuut.
  5. Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar.
  6. Voeg de afgekoelde rijst toe aan de pan en roer goed door.
  7. Maak vier kuilen in de rijst en breek in elk kuil een ei.
  8. Laat de eieren voor ongeveer 5 minuten bakken totdat het eiwit gestold is.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de knoflook-kip rijstschotel warm.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 580
  • Koolhydraten: 46 gram
  • Vetten: 22 gram
  • Eiwitten: 45 gram
  • Vezels: 2 gram