Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram rijst
- 500 gram kipfilet
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 4 eieren
- 200 gram broccoli
- 100 gram geraspte kaas
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze met 2 geperste teentjes knoflook, zout en peper.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de gemarineerde kipfilet goudbruin.
- Snipper de ui en voeg deze toe aan de kip. Bak het geheel nog 2 minuten.
- Voeg vervolgens de gekookte rijst toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Kluts in een aparte kom de eieren met 2 geperste teentjes knoflook, zout en peper.
- Giet het eimengsel over de rijst en kip in de pan. Laat het geheel op laag vuur stollen.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en stoom deze in een aparte pan in ongeveer 5 minuten gaar.
- Verdeel de gestoomde broccoli over de pan met rijst en kip en bestrooi het geheel met geraspte kaas.
- Laat de kaas smelten en serveer de knoflook kip met rijst en broccoli warm.
Serveertemperatuur
Serveer de knoflook kip met rijst en broccoli warm, direct uit de pan.
Voedingswaarde per portie
- Energie: 542 kcal
- Vet: 17 gram
- Verzadigd vet: 6 gram
- Koolhydraten: 54 gram
- Suikers: 2 gram
- Eiwitten: 40 gram
- Vezels: 5 gram
- Zout: 1 gram
Totale tijd
30 minuten bereidingstijd, 5 minuten stoomtijd voor de broccoli.
Eet smakelijk!