Klassieke kaasomelet

Gepubliceerd op: 20 september 2023

Aantal personen: 2

Kooktijd: 10 minuten

Calorieën en voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 263 kcal
  • Koolhydraten: 1 g
  • Vetten: 21 g
  • Eiwitten: 17 g

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 eetlepel boter
  • Snufje zout
  • Optioneel: peper

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Klop de eieren met een vork in een kom en voeg een snufje zout en optioneel peper toe.
  3. Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Giet de eieren in de hete koekenpan en roer lichtjes met een houten lepel.
  5. Laat de omelet 1-2 minuten koken en strijk de helft van de kaas eroverheen.
  6. Vouw de omelet dubbel. Bak nog eens 1-2 minuten en voeg de rest van de kaas toe.
  7. Stort de omelet op een bord en zet het in de oven gedurende 5-7 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
  8. Geniet van je klassieke kaasomelet!