Klassieke kaasomelet
Aantal personen: 2
Kooktijd: 10 minuten
Calorieën en voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 263 kcal
- Koolhydraten: 1 g
- Vetten: 21 g
- Eiwitten: 17 g
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 50 g geraspte kaas
- 1 eetlepel boter
- Snufje zout
- Optioneel: peper
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Klop de eieren met een vork in een kom en voeg een snufje zout en optioneel peper toe.
- Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet de eieren in de hete koekenpan en roer lichtjes met een houten lepel.
- Laat de omelet 1-2 minuten koken en strijk de helft van de kaas eroverheen.
- Vouw de omelet dubbel. Bak nog eens 1-2 minuten en voeg de rest van de kaas toe.
- Stort de omelet op een bord en zet het in de oven gedurende 5-7 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
- Geniet van je klassieke kaasomelet!