Kipschotel met ei en gehakt

Gepubliceerd op: 20 september 2023

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 200 gram gehakt
  • 4 eieren
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 gram doperwten
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Zout & peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de kipfilet aan beide kanten goudbruin. Voeg de ui, knoflook, paprika en doperwten toe en bak dit nog 2-3 minuten.
  3. Voeg nu de kippenbouillon, oregano en tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Stort het geheel in een ovenschaal en verdeel hierover het gehakt. Verdeel de eieren bovenop de schotel. Bestrooi de schotel met zout en peper naar smaak.
  5. Zet de schotel 45 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
  6. Serveer de schotel met bijvoorbeeld aardappelpuree.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 545 kcal
  • Koolhydraten: 8,3 g
  • Eiwitten: 55,4 g
  • Vetten: 25,2 g