Kipschotel met ei en gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet
- 200 gram gehakt
- 4 eieren
- 1 ui, gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 200 gram doperwten
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Zout & peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de kipfilet aan beide kanten goudbruin. Voeg de ui, knoflook, paprika en doperwten toe en bak dit nog 2-3 minuten.
- Voeg nu de kippenbouillon, oregano en tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Stort het geheel in een ovenschaal en verdeel hierover het gehakt. Verdeel de eieren bovenop de schotel. Bestrooi de schotel met zout en peper naar smaak.
- Zet de schotel 45 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
- Serveer de schotel met bijvoorbeeld aardappelpuree.
Voedingswaarde:
- Calorieën: 545 kcal
- Koolhydraten: 8,3 g
- Eiwitten: 55,4 g
- Vetten: 25,2 g