Kippensoep voor 4 personen

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingrediënten:

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 liter kippenbouillon
  • 3 kippenbouten
  • 1 gesneden ui
  • 2 stengels selderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 4 aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels peterselie
  • Snufje peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de kippenbouillon in een grote pan en voeg het kippenbouillonblokje toe.
  2. Snij de kippenbouten in stukken en voeg deze toe aan de bouillon.
  3. Snij de ui, selderij, knoflook, wortelen en aardappelen in kleine stukken en voeg deze toe.
  4. Voeg de laurierblaadjes, tijm, peterselie en peper toe aan de soep.
  5. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
  6. Serveer de soep met wat zout en peper naar smaak.

Voedingswaarde:

  • Per portie: 400 kcal
  • Koolhydraten: 38.5 g
  • Eiwitten: 22.3 g
  • Vetten: 14.7 g