Kippensoep voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 liter kippenbouillon
- 3 kippenbouten
- 1 gesneden ui
- 2 stengels selderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortels
- 4 aardappelen
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels peterselie
- Snufje peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de kippenbouillon in een grote pan en voeg het kippenbouillonblokje toe.
- Snij de kippenbouten in stukken en voeg deze toe aan de bouillon.
- Snij de ui, selderij, knoflook, wortelen en aardappelen in kleine stukken en voeg deze toe.
- Voeg de laurierblaadjes, tijm, peterselie en peper toe aan de soep.
- Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
- Serveer de soep met wat zout en peper naar smaak.
Voedingswaarde:
- Per portie: 400 kcal
- Koolhydraten: 38.5 g
- Eiwitten: 22.3 g
- Vetten: 14.7 g