Kipgerecht met groenten en rijst

Gepubliceerd op: 4 februari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram rijst
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 ml kippenbouillon
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en oregano.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit nog 1 eetlepel olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Bak de groenten ongeveer 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
  6. Voeg de gebakken kipfilet toe aan de pan en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.
  7. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Proef de saus en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de kip met groenten en saus over de rijst.

Serveren

Serveer het kipgerecht met groenten en rijst warm. Garneer eventueel met wat verse kruiden, zoals peterselie of koriander.

Voedingswaarde (per portie)

  • Energie: 520 kcal
  • Eiwitten: 35 gram
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 6 gram

Totale tijd

30 minuten bereidingstijd + 15 minuten kooktijd = 45 minuten totale tijd

Tip

Je kunt ook andere groenten toevoegen aan dit gerecht, zoals champignons, wortel of broccoli. Varieer ook eens met andere kruiden en specerijen, zoals kerriepoeder of gemberpoeder, om een andere smaak te creëren.