Kip Tandoori uit de stoofpot (4 personen)

Gepubliceerd op: 21 september 2023

  • Kooktijd: 1 uur
  • Calorieën: 543 kcal/persoon
  • Voedingswaarde: 12,5 g vet, 32,7 g eiwit, 19 g koolhydraten

Ingrediënten:

  • 2 kg kipdijen
  • 200 ml yoghurt
  • 4 eetlepels Tandoori kruiden
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels korianderpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels chili poeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de kipdijen en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Doe de yoghurt, de Tandoori kruiden, de knoflook, de korianderpoeder, het komijnpoeder, het chili poeder, het gemberpoeder, het paprikapoeder, de kurkuma en het zout in een kom en meng alles goed.
  4. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed.
  5. Doe de kipdijen in de kom en meng alles goed zodat alle stukken kip bedekt zijn met het mengsel.
  6. Leg de kipdijen in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.
  7. Laat de kipdijen gedurende 1 uur gaar worden.
  8. Serveer de Kip Tandoori uit de stoofpot met rijst en groenten.