Kip, rijst en spinazie in de pan

Gepubliceerd op: 20 september 2023

Materiaal

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 gram rijst
  • 500 ml bouillon (vegetarisch)
  • 200 gram verse spinazie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak de kipblokjes aan.
  2. Voeg de knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
  3. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat hij glanst.
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  5. Kook de rijst zo’n 15 minuten.
  6. Voeg de spinazie toe en laat deze meekoken totdat hij gaar is.
  7. Breng op smaak met zout en peper.

Porties: 4

Kooktijd: 20 minuten

Calorieën en voedingswaarde:

  • Calorieën: 412 kcal
  • Vet: 8,8 g
  • Koolhydraten: 46,7 g
  • Vezels: 3,8 g
  • Eiwitten: 32,7 g