Kip, rijst en spinazie in de pan
Materiaal
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 200 gram rijst
- 500 ml bouillon (vegetarisch)
- 200 gram verse spinazie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan en bak de kipblokjes aan.
- Voeg de knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
- Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat hij glanst.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Kook de rijst zo’n 15 minuten.
- Voeg de spinazie toe en laat deze meekoken totdat hij gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
Porties: 4
Kooktijd: 20 minuten
Calorieën en voedingswaarde:
- Calorieën: 412 kcal
- Vet: 8,8 g
- Koolhydraten: 46,7 g
- Vezels: 3,8 g
- Eiwitten: 32,7 g