Kip met tomaat recept

Gepubliceerd op: 16 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kipfilets (ongeveer 600 gram)
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met de gedroogde oregano, paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de kipfilet blokjes in de koekenpan tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
  4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  5. Voeg de ui en knoflook toe aan de koekenpan en bak ze tot ze glazig zijn.
  6. Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en voeg ze toe aan de koekenpan.
  7. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze ook toe aan de koekenpan.
  8. Bak alles samen voor ongeveer 5 minuten, tot de groenten zacht zijn.
  9. Voeg de gebakken kipfilet blokjes terug toe aan de koekenpan en meng alles goed door elkaar.
  10. Laat het geheel nog even sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  11. Proef en voeg indien nodig nog wat extra kruiden, peper en zout toe.
  12. Serveer de kip met tomaat in diepe borden en eventueel met wat rijst of aardappelpuree.

Serveertemperatuur:

Serveer dit gerecht warm.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 350 kcal
  • Eiwitten: 35 gram
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Vetten: 15 gram
  • Vezels: 5 gram