Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram kipfilet
- 300 gram rijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1 blikje maïs (150 gram)
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met paprikapoeder, oregano, peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de kipfilet goudbruin.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan en bak mee met de kip.
- Snijd de paprika's en courgette in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Bak alles samen nog ongeveer 5 minuten.
- Voeg de maïs en tomatenblokjes toe aan de pan en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
- Voeg indien nodig nog wat extra kruiden toe naar smaak.
- Serveer de kip met groenten en de gekookte rijst.
Serveertemperatuur:
Serveer de kip met rijst warm.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 minuten.
Voedingswaarde (per persoon):
- Energie: 500 kcal
- Vet: 12 gram
- Verzadigd vet: 2 gram
- Koolhydraten: 60 gram
- Suikers: 8 gram
- Vezels: 8 gram
- Eiwitten: 35 gram
- Zout: 1 gram