Kip met rijst en groenten
Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 550 kcal
- Vet: 12 gram
- Koolhydraten: 65 gram
- Eiwitten: 40 gram
Benodigdheden:
- 300 gram rijst
- 400 gram kipfilet
- 400 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortel, paprika, broccoli)
- 4 eetlepels ketjap manis
- Zout en peper naar smaak
- Olie om in te bakken
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar.
- Voeg de groenten toe en roerbak deze mee tot ze beetgaar zijn.
- Voeg vervolgens de gekookte rijst toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Schenk de ketjap manis over het geheel en roer nogmaals goed door.
- Laat het geheel nog even doorwarmen en serveer het gerecht direct.
Eet smakelijk!