Kip met knoflookrijst
Kooktijd: 25 minuten
Ingrediënten/benodigdheden (voor 4 personen):
- 4 kippenbouten
- 300 gram kortkorrelige rijst
- 1 gesnipperde ui
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 bouillonblokjes
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 600 ml kippenbouillon
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de kippenbouten 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Leg de kippenbouten in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprikapoeder en de peterselie toe en fruit nog 1 minuut mee.
- Voeg de bouillon, bouillonblokjes en 600 ml koud water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst toe en laat het geheel 10 minuten koken.
- Breng de kip met knoflookrijst op smaak met zout en peper.
- Serveer de kip met de knoflookrijst.
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 583 kcal
- Vetten: 11 gram
- Koolhydraten: 70 gram
- Eiwitten: 43 gram