Kip met knoflookrijst

Gepubliceerd op: 8 januari 2024

Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten/benodigdheden (voor 4 personen):

  • 4 kippenbouten
  • 300 gram kortkorrelige rijst
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 600 ml kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de kippenbouten 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  3. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwarm de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprikapoeder en de peterselie toe en fruit nog 1 minuut mee.
  6. Voeg de bouillon, bouillonblokjes en 600 ml koud water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst toe en laat het geheel 10 minuten koken.
  7. Breng de kip met knoflookrijst op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de kip met de knoflookrijst.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 583 kcal
  • Vetten: 11 gram
  • Koolhydraten: 70 gram
  • Eiwitten: 43 gram