Kip met honing en Franse kaas in bladerdeeg

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Recept: Kip met honing en Franse kaas in bladerdeeg

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram bladerdeeg
  • 4 kipfilets
  • 4 eetlepels honing
  • 200 gram Franse kaas (bijvoorbeeld brie of camembert)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Ontdooi het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  3. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in een pan gaar.
  4. Snijd de Franse kaas in plakjes.
  5. Leg op elk stuk bladerdeeg een kipfilet en verdeel hier de plakjes kaas overheen.
  6. Vouw het bladerdeeg dicht zodat de kip en kaas volledig zijn bedekt.
  7. Bestrijk het bladerdeeg met honing.
  8. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak de kip in bladerdeeg in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  10. Haal de pakketjes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
  11. Serveer de kip in bladerdeeg warm.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 567 kcal
  • Koolhydraten: 39 gram
  • Vetten: 31 gram
  • Eiwitten: 35 gram
  • Vezels: 2 gram