Kip met aardappelen en wortelen
Voor 4 personen
- Bereidingsduur: 45 minuten
- Calorieën: 541 kcal
- Voedingswaarde:
- Eiwitten: 43 g
- Koolhydraten: 43 g
- Vetten: 11 g
Ingrediënten
- 500 g aardappelen, in stukken
- 200 g wortelen, gesneden
- 600 g kipfilet, in blokjes
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el paprikapoeder
- 1 el kurkuma
- 200 ml kippenbouillon
- 1 el zout
- 1 el peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Doe de aardappelen en wortelen in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.
- Bak de kip in een pan met olijfolie en knoflook totdat het gaar is.
- Voeg de paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe aan de kip en meng goed.
- Voeg de kip toe aan de ovenschaal met aardappelen en wortelen.
- Giet de kippenbouillon over de ovenschaal en meng goed.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 25-30 minuten.
- Serveer warm.