Kip met aardappelen en wortelen

Gepubliceerd op: 23 september 2023

Voor 4 personen

  • Bereidingsduur: 45 minuten
  • Calorieën: 541 kcal
  • Voedingswaarde:
    • Eiwitten: 43 g
    • Koolhydraten: 43 g
    • Vetten: 11 g

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, in stukken
  • 200 g wortelen, gesneden
  • 600 g kipfilet, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el kurkuma
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 el zout
  • 1 el peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Doe de aardappelen en wortelen in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.
  3. Bak de kip in een pan met olijfolie en knoflook totdat het gaar is.
  4. Voeg de paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe aan de kip en meng goed.
  5. Voeg de kip toe aan de ovenschaal met aardappelen en wortelen.
  6. Giet de kippenbouillon over de ovenschaal en meng goed.
  7. Zet de ovenschaal in de oven en bak 25-30 minuten.
  8. Serveer warm.