Kip- en broccolischotel met ei

Gepubliceerd op: 26 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram kipfilet
  • 4 eieren
  • 400 gram broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de gedroogde oregano, paprikapoeder, peper en zout. Meng goed door elkaar.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de kipfilet goudbruin.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan en bak mee tot de ui glazig is.
  4. Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze toe aan de pan. Bak mee tot de broccoli iets zachter is geworden.
  5. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden paprika en het blikje tomatenblokjes toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Kluts ondertussen de eieren in een aparte kom en voeg deze toe aan de pan. Roer voorzichtig door de groenten en laat het geheel nog 5 minuten sudderen tot de eieren gestold zijn.
  7. Serveer de kip- en broccolischotel warm.

Serveertemperatuur:

Deze kip- en broccolischotel met ei kan warm geserveerd worden.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 380 kcal
  • Vet: 18 gram
  • Verzadigd vet: 4 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Suikers: 7 gram
  • Vezels: 4 gram
  • Eiwitten: 40 gram
  • Zout: 1 gram

Totale tijd:

30 minuten

Tip:

Serveer de kip- en broccolischotel met een frisse salade en eventueel wat rijst of aardappeltjes voor een complete maaltijd.