Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram kipfilet
- 4 eieren
- 400 gram broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de gedroogde oregano, paprikapoeder, peper en zout. Meng goed door elkaar.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de kipfilet goudbruin.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan en bak mee tot de ui glazig is.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze toe aan de pan. Bak mee tot de broccoli iets zachter is geworden.
- Voeg vervolgens de in blokjes gesneden paprika en het blikje tomatenblokjes toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Kluts ondertussen de eieren in een aparte kom en voeg deze toe aan de pan. Roer voorzichtig door de groenten en laat het geheel nog 5 minuten sudderen tot de eieren gestold zijn.
- Serveer de kip- en broccolischotel warm.
Serveertemperatuur:
Deze kip- en broccolischotel met ei kan warm geserveerd worden.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 380 kcal
- Vet: 18 gram
- Verzadigd vet: 4 gram
- Koolhydraten: 12 gram
- Suikers: 7 gram
- Vezels: 4 gram
- Eiwitten: 40 gram
- Zout: 1 gram
Totale tijd:
30 minuten
Tip:
Serveer de kip- en broccolischotel met een frisse salade en eventueel wat rijst of aardappeltjes voor een complete maaltijd.