Kip-Broccoli-Ham-Gehakt Schotel

Gepubliceerd op: 16 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

- 400 gram kipfilet - 300 gram broccoli - 200 gram ham - 250 gram gehakt - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 400 gram aardappelen - 200 ml melk - 50 gram boter - 100 gram geraspte kaas - 1 theelepel paprikapoeder - 1 theelepel oregano - Zout en peper naar smaak

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 2. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout in ongeveer 10 minuten gaar. 3. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en peper. 4. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet apart. 5. Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in dezelfde pan tot ze glazig zijn. 6. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Breng op smaak met zout en peper. 7. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Roerbak de broccoli enkele minuten mee. 8. Voeg de gebakken kipfilet toe aan het gehaktmengsel en meng alles goed door elkaar. 9. Vet een ovenschaal in en verdeel het kip-broccoli-gehakt mengsel over de bodem. 10. Snijd de ham in kleine stukjes en verdeel deze over de schotel. 11. Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk, boter en een snufje zout en peper toe en meng tot een smeuïge puree. 12. Verdeel de puree over de schotel en bestrooi met geraspte kaas. 13. Bak de kip-broccoli-ham-gehakt schotel in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Serveren:

Serveer de kip-broccoli-ham-gehakt schotel direct uit de oven. Lekker met een frisse salade en eventueel wat stokbrood.

Voedingswaarde per persoon:

- Energie: 550 kcal - Vet: 25 gram - Koolhydraten: 35 gram - Eiwitten: 40 gram - Vezels: 5 gram

Totale bereidingstijd:

30 minuten (inclusief 20-25 minuten oventijd). Serveertemperatuur: Heet uit de oven.