Kaneelvlinders

Gepubliceerd op: 6 februari 2024

Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei, losgeklopt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng in een kom de roomboter, suiker en kaneel tot een smeuïg mengsel.
  4. Bestrijk elk plakje bladerdeeg met een dun laagje van het botermengsel.
  5. Vouw elk plakje bladerdeeg dubbel, zodat je een rechthoek krijgt.
  6. Snijd de rechthoeken in de lengte in tweeën, zodat je 12 lange stroken krijgt.
  7. Leg de stroken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Maak in het midden van elke strook een inkeping met een mes, zodat je twee "vleugels" krijgt.
  9. Bestrijk de vlinders met het losgeklopte ei.
  10. Bak de kaneelvlinders in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveertemperatuur:

Serveer de kaneelvlinders warm of op kamertemperatuur.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 12 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per vlinder:

  • Energie: 145 kcal
  • Vet: 10,5 gram
  • Verzadigd vet: 6,5 gram
  • Koolhydraten: 11,5 gram
  • Suikers: 4,5 gram
  • Eiwitten: 1,5 gram
  • Zout: 0,1 gram