Kai Panang (Thaise Kip in Pindacurry)

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Aantal personen: 4

Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 theelepels olie
  • 1 ui, in dunne schijven gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder (naar smaak)
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 3/4 kop kokosmelk
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel tamarindesap
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Handje vers koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een wok of pan op hoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook, gember en kip toe. Roerbak het geheel voor ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg alle specerijen toe en roerbak het geheel nog eens 2 minuten.
  4. Voeg de kokosmelk, pindakaas, tamarindesap en peper toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat het voor 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Voeg de koriander toe en roer het geheel nog eens goed door.
  7. Serveer de kai panang met jasmijnrijst en geniet!

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 330 kcal
  • Koolhydraten: 10 g
  • Eiwitten: 28 g
  • Vetten: 19 g
  • Vezels: 2 g