Kai Panang (Thaise Kip in Pindacurry)
Aantal personen: 4
Kooktijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 400 gram kipfilet, in stukjes gesneden
- 2 theelepels olie
- 1 ui, in dunne schijven gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel chilipoeder (naar smaak)
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel zout
- 3/4 kop kokosmelk
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel tamarindesap
- Versgemalen peper naar smaak
- Handje vers koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een wok of pan op hoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook, gember en kip toe. Roerbak het geheel voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg alle specerijen toe en roerbak het geheel nog eens 2 minuten.
- Voeg de kokosmelk, pindakaas, tamarindesap en peper toe en roer alles goed door elkaar.
- Breng het geheel aan de kook en laat het voor 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de koriander toe en roer het geheel nog eens goed door.
- Serveer de kai panang met jasmijnrijst en geniet!
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 330 kcal
- Koolhydraten: 10 g
- Eiwitten: 28 g
- Vetten: 19 g
- Vezels: 2 g